EUROPEAN LIVE ART ARCHIVE | ELAA

ELAA (European Live Art Archive) és un arxiu d’entrevistes amb artistes realitzades des de la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis-UdG dins del marc de les arts visuals, les arts escèniques, l’art sonor, la fotografia i el cinema. Aquest arxiu vol bastir la memòria dels creadors i mostrar l’origen de l’obra des d’un context històric i biogràfic vinculat principalment amb l’art català i les seves relacions internacionals a partir de la darrera meitat del segle XX.

ELAA és la continuació del projecte que va atorgar el Culture Program de la Comunitat Europea a la Universitat de Girona (CACC), —juntament amb la Universitat d’Òxford (Ruskin School of Fine Arts) i el centre experimental de les arts GlougAIR de Berlín—, dedicat a les Arts conceptuals i d’acció ELAA, i que actualment compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

La Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona és una càtedra de prestigi internacional, creada l’any 1999. Forma part de la CACC el grup de recerca Teories de l’Art Contemporani, reconegut per l’AQU de la Generalitat de Catalunya, grup d’excel·lència de la recerca d’àmbit europeu. Amb la CACC han col·laborat poetes, directors de cinema, filòsofs i escriptors com George Steiner (Professor Honoris Causa – Universitat de Girona 2012), Mario Luzi, Hilde Domin-Löwenstein, Claude Lanzmann, Franco Rella, Norbert Lynton o Nigel Glendinning, entre d’altres CACC. Aquesta nova etapa de ELAA està dirigida per Maria-Josep Balsach i Carme Pardo.