Josep Maria Mestres Quadreny

Naixement

1929

Residència

Catalunya

Web

Josep Maria Mestres Quadreny

Enregistrament

2015


Josep Maria Mestres Quadreny (Manresa, 1929) va estudiar Ciències a la Universitat de Barcelona i composició musical amb C. Taltabull. La seva música es caracteritza per un esperit de renovació permanent del llenguatge i per la incorporació de noves tècniques, tant pel que fa a la composició com a l’ús d’instruments. El seu camp d’exploració és molt ampli i comprèn des d’obres interpretades únicament pel públic fins a la composició assistida per ordinador.

Ha col·laborat amb artistes plàstics com Joan Miró, Antoni Tàpies, Villèlia i T. Codina. Ha fet música incidental per a teatre i cinema i, amb Joan Brossa, diverses obres de teatre musical, ballet i òpera. L’any 1952 es va integrar al Cercle Manuel de Falla i, al 1960, va fundar Música Oberta dins del Club 49 per a la difusió de la nova música. Més tard, Quadreny va participar en la fundació de diverses iniciatives musicals entre les quals destaquen el Conjunt Català de Música Contemporània (1968), el Laboratori de Música Electroacústica Phonos (1973) i el Grup Instrumental Català (1976), amb Carles Santos. També ha participat com a docent als Cursos de Nova Música de Darmstadt i ha col·laborat a Testimonium de Jerusalem i al Curs Llatinoamericà de Música Contemporània, al Brasil.

Actualment és membre de la Comissió Delegada del Patronat de la Fundació Miró, de la Junta Redactora de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i de la Comissió de Relacions Culturals del Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de París (Sorbona). A més a més, també dirigeix la col·lecció de llibres “Música d’avui” i és president de la Fundació Phonos.

88x31